NOS VoetbalAangepast

Twente-doelman Drommel van schlemiel naar bekerheld

Een dieptepunt kende hij al in zijn jonge loopbaan, maar nu ook een hoogtepunt. Joël Drommel groeide dinsdag in de penaltyserie tegen Ajax uit tot de Twentse held door de beslissende strafschop van Matthijs de Ligt te stoppen.

"Wat wil je nog meer?", zegt de 21-jarige Drommel na afloop. "Een hoogtepunt, maar we zijn nog nergens."

Bekerheld Drommel: nog niet verloren van Ajax

Twee jaar geleden kreeg Drommel als 18-jarige keeper van de toenmalige trainer René Hake verrassend een kans onder de lat, tegen Ajax. Zijn debuut verliep met een 2-2 gelijkspel redelijk, maar daarna kon het talent niet overtuigen. Na twaalf wedstrijden verloor hij zijn basisplaats weer aan Nick Marsman.

Sindsdien was het wachten op een nieuwe kans en speelde hij zijn wedstrijden voor Jong FC Twente in de tweede en derde divisie. "Dat was een moeilijke tijd", zegt hij. "Maar ik heb naar mensen geluisterd, ook naar mental coaches en ben altijd in mezelf blijven geloven."

Pas op 12 december van dit jaar, twee jaar na zijn laatste eredivisieduel, kreeg hij van Gertjan Verbeek een nieuwe kans in het eerste, als vervanger van Jorn Brondeel. Tegen NAC Breda (1-2 winst) speelde hij en ook tegen Vitesse (1-1) stond hij onder de lat.

Verbeek: jammer voor Jorn, maar goed voor Joël

"Joël had twee jaar terug het nadeel dat hij in een twijfelende, zoekende ploeg terechtkwam", aldus Verbeek. "Daar is hij de dupe van geworden. Nu was hij juist onbevangen, nog zonder rugzak dit seizoen. Het (de keeperswissel, red.) pakt redelijk goed uit. Jammer voor Jorn, maar goed voor Joël."

Verbeek: deze zege gaat de geschiedenisboeken in

Woensdagavond tegen Ajax leek Drommel definitief zijn kans te grijpen, met enkele mooie reddingen in de reguliere speeltijd en in de verlenging cruciale ingrepen bij een vrije trap van Ziyech en de rebound van Huntelaar.

Hij was klaar voor een heldenrol in de penaltyserie en die kwam er ook. En toen? "Ontlading, alle spelers rennen naar je toe. Geweldig", zegt de doelman van Twente.

Joël Drommel viert feest met Cristian Cuevas

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl