Een zwaarbewaakte grensovergang
NOS NieuwsAangepast

Weer Noord-Koreaanse soldaat gevlucht naar Zuid-Korea

Voor de tweede keer in korte tijd is een Noord-Koreaanse soldaat overgelopen naar Zuid-Korea. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap dook de soldaat ineens uit de mist op bij de streng bewaakte gedemilitariseerde zone.

Noord-Koreaanse militairen waren op zoek naar de overloper en kwamen in de buurt van de grens. Zuid-Koreanen vuurden daarop twintig waarschuwingsschoten af. Ongeveer 40 minuten later waren er ook schoten te horen vanuit de Noord-Koreaanse kant.

Parasitaire wormen

Het is al de vierde keer dit jaar dat een militair de oversteek maakt vanuit Noord-Korea. De laatste keer was vorige maand. Die soldaat werd door zijn eigen leger neergeschoten toen hij de streng bewaakte gedemilitariseerde zone naar Zuid-Korea wilde oversteken. In het lichaam van de man werden later tientallen parasitaire wormen aangetroffen

Sinds het einde van de gevechten in de Koreaanse Oorlog in 1953, ontvluchtten zo'n 30.000 Noord-Koreanen hun geboorteland. Meestal gebeurde dit via China.

Zuid-Korea maakte ook nog bekend dat twee vissers het stalinistische land zijn ontvlucht. Een Zuid-Koreaanse patrouilleboot trof de boot in Zuid-Koreaanse wateren aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl