NH Nieuws

Ruim 3500 werknemers hebben zich verzameld in de grote fabriekshal van Tata Steel in Velsen-Noord. De boze menigte voert actie tegen de voorgenomen fusie met het Duitse bedrijf ThyssenKrupp.

De bonden eisen inspraak en de garantie dat er minstens tien jaar lang geen banen verdwijnen na de fusie. De werknemers willen dat Tata Steel Nederland zelfstandig blijft, met een eigen directie en raad van commissarissen, schrijft NH Nieuws. Als de directie geen gehoor geeft aan de oproep, volgen er stakingen.

Volgens vakbond FNV is de manifestatie van vandaag de grootste ooit bij Tata Steel. Er is ook een delegatie uit Duitsland aanwezig. De onderneming haalde zich de woede van de bonden op de hals door te claimen dat met succes was overlegd met de bonden en de centrale ondernemingsraad. Die weten van niets.

Tata Steel kondigde in september de fusie met het Duitse staalbedrijf aan. De samensmelting leidt volgens de bonden tot een verlies van 2000 banen in Nederland. De fusiepartners deelden mee dat in Europa 4000 banen verdwijnen; het hoofdkantoor van de gigant komt in Nederland.

STER reclame