Jared Taylor tijdens een pan-Europese bijeenkomst van extreemrechtse partijen in Sint Petersburg, in 2015.
NOS NieuwsAangepast

'Baudet sprak vijf uur met Amerikaanse racist Jared Taylor'

Thierry Baudet heeft op 12 oktober een ontmoeting gehad met de Amerikaanse racist Jared Taylor, meldt De Correspondent. Volgens het journalistiek platform hebben drie getuigen hen samen gezien in het Ambassade Hotel in Amsterdam, waar ze met een groepje anderen vijf uur zouden samen hebben gegeten, gedronken en gesproken. Taylor bevestigt tegenover De Correspondent dat de ontmoeting heeft plaatsgevonden.

Taylor is een van de inspiratoren van de extreem-rechtse Alt-Right-beweging. Hij was in oktober in Nederland voor een congres van de extreemrechtse beweging Erkenbrand.

De 66-jarige Taylor waarschuwt al tientallen jaren lang dat 'het blanke ras' door 'rassenmenging' aan het uitsterven is. Ook beweert hij dat 'het zwarte ras' de laagste intelligentie heeft, waardoor volgens hem zwarten er overal een puinhoop van maken. Verder stelt hij dat Joden "extreem handig zijn in het exploiteren van onze zwakte".

Bemoedigend

Baudet heeft zich de laatste tijd van Erkenbrand, Alt-Right en extreem-rechts in het algemeen gedistantieerd, maar heeft in het verleden uitlatingen gedaan die sympathie voor Alt-Right doen vermoeden. Zo retweette hij in januari een afbeelding van Pepe the Frog, de mascotte van de Alt-Rightbeweging en liet hij zich in mei nog positief uit over Erkenbrand.

Taylor zegt tegenover De Correspondent dat hij het bemoedigend vindt dat Baudet gekozen is in het Nederlandse parlement. "Ik denk dat het een groeiend besef weerspiegelt van normale Nederlandse mensen dat het overleven en voortbestaan van hun maatschappij afhankelijk is van het behouden van een stevige Nederlandse meerderheid."

Baudet reageert

In een reactie aan de NOS zegt een FvD-woordvoerder dat Baudet en de zijnen dagelijks tientallen mensen spreken, waarmee ze het soms eens, maar soms ook zeer oneens zijn. De partij zegt zich grondig te willen informeren en allerlei visies tot zich nemen. In dat kader heeft FvD zich ook verdiept in de Alt-Rightbeweging, aldus de woordvoerder.

Hij voegt eraan toe dat Baudet racistische en antisemitische denkbeelden verre van zich werpt en er niets mee te maken wil hebben. "FvD staat voor een open, tolerant, democratisch Nederland waar individuele eigenschappen bepalend zijn; en niet sociale klasse, huidskleur, ras, geslacht of seksuele geaardheid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl