Dumoulin: best wel geworsteld na Giro-zege

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin: best wel geworsteld na Giro-zege

De verkiezing van Tom Dumoulin tot Sportman van het Jaar was niet de grootste verrassing van het Sportgala. Al meteen na zijn zege in de Giro d'Italia, eind mei, werd de Limburger veelvuldig genoemd als grote kanshebber.

Het was de mooiste overwinning uit zijn carrière, maar Dumoulin gaf ook toe dat het na zijn roze trui niet allemaal rozengeur en maneschijn was.

"Bijna niemand weet dat 2017 ook een heel moeilijk jaar was voor mij", zei Dumoulin in zijn dankwoord. "Mijn vriendin Thanee heeft me daar ongelooflijk in gesteund en daar ben ik haar heel dankbaar voor."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin bekroont succesjaar met titel Sportman van het Jaar

'Geworsteld met levensverandering'

Na afloop van het gala ging Dumoulin iets dieper in op zijn moeilijke jaar: "Ik kijk vooralsnog heel gelukkig terug op dit jaar. Maar er is heel veel op me afgekomen. Heel veel mooie dingen en ook heel veel minder leuke dingen. Ik denk dat dat bij het leven hoort, dat bij iets moois ook iets minder leuks hoort."

Dumoulin kon of wilde niet echt zeggen of het specifiek om alle aandacht, alle verzoeken of misschien zijn fysieke toestand ging. "Alles, eigenlijk. Ik heb best wel geworsteld met mijn levensverandering. Want dat was het toch wel afgelopen jaar."

Hoe dan ook, zijn dikverdiende Jaap Eden-trofee krijgt voorlopig een mooie plaats in zijn woonkamer. "Ik vind het heel gaaf en ik ben er heel dankbaar voor. Na een tijdje verhuist hij wel uit mijn woonkamer, net als mijn andere prijzen", lachte de renner.

'Froome geen feestelijke zaak'

Tom Dumoulin wilde na afloop van het Sportgala niet veel zeggen over de positieve dopingtest van Chris Froome. "Het is een feestelijke avond en dat is zeker geen feestelijke zaak. Dus daar ga ik op dit moment niets over zeggen."

Vorig jaar nam Dumoulin een helder standpunt in bij de zaak rond het anti-astmamiddel van Bradley Wiggins. "Daar ben ik vrij duidelijk over geweest en dat heeft me toen veel energie gekost en uiteindelijk niets opgeleverd", aldus de Sportman van het Jaar.

STER Reclame