NOS SportAangepast

Schippers voor tweede keer Sportvrouw van het Jaar

Dafne Schippers is voor de tweede keer in haar leven uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. De atlete kreeg de bijbehorende Jaap Eden-trofee tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala in Amsterdam uit handen van voetbaltrainer Ronald Koeman.

Schippers, die Sanne Wevers opvolgt, veroverde dit jaar bij de WK atletiek in Londen goud op de 200 meter en brons op de 100 meter.

Sportvrouw van het Jaar Schippers heeft het lastig gehad na Rio

De 25-jarige Utrechtse kreeg de Jaap Eden twee jaar geleden ook al, nadat ze in Peking verrassend wereldkampioene op de 200 meter was geworden en op de 100 meter zilver had binnengehaald. Alleen de Jamaicaanse Merlene Ottey en de Amerikaanse Allyson Felix lukten het in het verleden bij de vrouwen de wereldtitel op de 200 meter te prolongeren.

Inmiddels is de sprintster uitgegroeid tot een wereldster in de atletiekwereld. Afgelopen week is Schippers koninklijk onderscheiden.

Genomineerden voor Sportvrouw van het Jaar

Schippers, vorig jaar bij de Spelen in Rio goed voor zilver op de 200 meter, had bij de verkiezing dinsdagavond concurrentie van zeilster Marit Bouwmeester en wielrenster Anna van der Breggen.

Olympisch kampioene Bouwmeester veroverde dit jaar de wereld- en de Europese titel in de Laser Radial. De Friezin werd door de internationale zeilfederatie tot zeilster van het jaar uitgeroepen.

Anna van der Breggen heerste in het voorjaar in de klassiekers met overwinningen in de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ze won ook de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Op de WK in Bergen pakte ze twee keer zilver.

Emotioneel

"Afgelopen jaar was een zwaar jaar voor mij", vertelde Schippers met trillende stem in de RAI. "Het was lastig om te genieten van het olympisch zilver in Rio, helaas zilver. De drijfveer is inmiddels weer helemaal terug. Dat heeft pijn en moeite gekost. Bedankt voor deze prijs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl