AFP

Bij het treinongeluk in de Amerikaanse staat Washington zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Meer dan honderd mensen raakten gewond, zegt een woordvoerder van de lokale brandweer. Hoe ernstig de gewonden eraan toe zijn, is niet duidelijk.

Het Amerikaanse persbureau AP sprak eerder van zes doden, maar dat wordt door de brandweer ontkend.

Gisteren ontspoorde tussen de steden Olympia en Tacoma een trein, waardoor deze van een spoorviaduct op een autosnelweg viel. Dertien van de veertien treinwagons raakten van de rails. Er zaten 77 passagiers en zeven bemanningsleden in de trein, die onderweg was van Seattle naar Portland in Oregon.

Bij de botsing die ontstond toen wagons op de weg vielen waren vijf auto's en twee vrachtwagens betrokken. Of de dodelijke slachtoffers in de trein zaten of op de snelweg reden, is niet bekend.

Trein ontspoort en valt op snelweg

Het ongeluk gebeurde op de eerste dag van een nieuwe dienstregeling, waarbij een nieuw stuk spoor in gebruik werd genomen. Op dat nieuwe stuk gebeurde het ongeluk. De trein gaat daar met 130 kilometer per uur een stuk sneller dan voorheen.

De vervoersautoriteiten in Washington benadrukken dat het traject de afgelopen weken uitgebreid is geïnspecteerd en getest. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. Er zijn berichten dat er iets op het spoor lag, waar de trein tegenaan is gereden.

STER reclame