Trein ontspoort en valt op snelweg

In de Amerikaanse staat Washington is een trein ontspoord en van een spoorviaduct op een snelweg gevallen. Daarbij zijn mensen omgekomen, hoeveel is nog onduidelijk. Persbureau AP spreekt van zes doden, maar de autoriteiten willen dat niet bevestigen.

Zeker 77 gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen. Enkelen van hen zijn er slecht aan toe.

De sheriff laat weten dat er meerdere auto's zijn geraakt door de trein. Voor zover bekend zijn er geen inzittenden van auto's omgekomen.

Nieuw spoor

Het ongeluk gebeurde rond 07.40 uur lokale tijd, tussen de steden Olympia en Tacoma, zo'n 65 kilometer ten zuidwesten van Seattle. Er zaten op dat moment zo'n 83 mensen in de trein, die onderweg was van Seattle naar Portland in Oregon.

Dertien van de veertien rijtuigen ontspoorden. Vijf auto's en twee vrachtwagens waren betrokken bij de botsing die ontstond toen wagons op de weg vielen.

Nieuw traject

Vandaag was de eerste dag van een nieuwe dienstregeling, waarbij een nieuw stuk spoor in gebruik werd genomen. Op dat nieuwe stuk gebeurde het ongeluk. De trein gaat daar met 130 kilometer per uur een stuk sneller dan voorheen.

De vervoersautoriteiten in Washington benadrukken dat het traject de afgelopen weken uitgebreid is geïnspecteerd en getest.

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. Er zijn berichten dat er iets op het spoor lag, waar de trein tegenaan is gereden.

"We waren net voorbij het dorpje DuPont toen we een krakend geluid hoorden", vertelde inzittende van de trein Chris Karnes aan de lokale zender KIRO 7. "Opeens leek het alsof we van een heuvel af reden."

"We vlogen vervolgens van onze stoelen. De ruiten gingen kapot en er spoot water uit de trein. Mensen schreeuwden", aldus Karnes.

Volgens Karnes werkten de nooddeuren niet. Daarom moesten passagiers de ruiten van de trein kapot trappen om te kunnen ontsnappen.

Geluidsopname

Op internet is een geluidsopname opgedoken van een gesprek tussen de conducteur en de centrale, kort na het ongeluk. De conducteur zegt dat hij door een bocht reed, toen het mis ging.

Locatie treinongeluk

STER reclame