NOS Nieuws

Zaak koosjer restaurant Amsterdam niet voor politierechter

De zaak van de man die twee weken geleden in Amsterdam de ruiten van een koosjer restaurant insloeg, komt niet voor de politierechter. De meervoudige kamer neemt het over omdat het juridisch gezien een ingewikkelde zaak is, meldt de rechtbank van Amsterdam.

Aanvankelijk zou de man zich woensdag tijdens een snelrechtzitting moeten verantwoorden voor vernieling en diefstal van de vlag die hij uit het restaurant wilde meenemen. Nu gaan er drie rechters naar de zaak gaan kijken. Bij de meervoudige kamer kunnen ook hogere straffen worden opgelegd.

In De Telegraaf reageert de advocaat van de restauranteigenaar verheugd op de mededeling van de rechtbank. "Mijn cliënt is blij dat de rechtbank kennelijk serieus naar deze zaak gaat kijken."

Gevechtservaring

Eerder werd bekend dat de 29-jarige Palestijnse verdachte getraind is in het gebruik van wapens. Ook had hij gevechtservaring. Volgens zijn advocaat is de man niet geradicaliseerd. Hij zou de Israëlische vlag alleen hebben willen meenemen uit frustratie over het optreden van Israël tegen de Palestijnen. De concrete aanleiding was de erkenning door president Trump van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl