NOS NieuwsAangepast

Nabestaanden Mitch Henriquez betogen mee tegen politiegeweld

Nabestaanden van Mitch Henriquez hebben in Den Haag meegelopen in een demonstratie tegen politiegeweld. Er werden spandoeken gedragen met teksten als 'Stop politiegeweld' en 'Stop racisme'. De demonstratie was een initiatief van Movement X, een groep die zich inzet tegen politiegeweld en etnisch profileren.

'Politie, schande. Bloed aan je handen'

De ruim honderd deelnemers wandelden van de Koekamp voor Den Haag Centraal naar het Vredespaleis en weer terug. Onderweg legden ze een krans bij het hoofdbureau van de politie, ter nagedachtenis aan slachtoffers van politiegeweld.

Voorafgaande aan de betoging riep de zus van Henriquez nadrukkelijk op tot een vreedzame demonstratie. Ook de moeder en een neef van Henriquez waren aanwezig.

Mitch Henriquez overleed in 2015 bij zijn aanhouding in Den Haag. Toen hij zich verzette, kreeg hij een nekklem. De rechter doet donderdag uitspraak in de zaak tegen de agenten. Drie hoogleraren verklaarden vandaag in het radioprogramma Argos dat ze de veronderstelde doodsoorzaak, het acute stresssyndroom, niet kenden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl