Staatsbegrafenis oud-koning Michaël in Boekarest

Aangepast
EPA

Tienduizenden Roemenen hebben in de hoofdstad Boekarest afscheid genomen van Michaël I. De oud-koning, die in 1947 door de communisten werd afgezet, overleed begin deze maand op 96-jarige leeftijd in Zwitserland.

Verschillende Europese vorstenhuizen hadden afgevaardigden naar Boekarest gestuurd, onder wie de Britse prins Charles, de Zweedse koning Carl Gustaf, groothertog Henri van Luxemburg en de Spaanse oud-koning Juan Carlos aanwezig. Nederland werd vertegenwoordigd door de ambassadeur in Roemenië.

Oud-koning Michaël lag de afgelopen dagen opgebaard in het koninklijk paleis in Boekarest. Daar kwamen zo veel mensen op af, dat gisteren werd besloten om de deuren de hele nacht open te houden.

Per trein naar laatste rustplaats

Voor de staatsbegrafenis werd de kist op een legerjeep van het paleis naar de kathedraal van Boekarest gebracht. Daar volgde een uitvaartdienst.

Het lichaam van de koning wordt per trein naar een begraafplaats in Curtea de Arges gebracht, op zo'n 150 kilometer van Boekarest. Dat is de plaats waar leden van de Roemeense koninklijke familie worden begraven.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tienduizenden Roemenen in Boekarest voor uitvaart oud-koning

STER Reclame