Ochtendspits ondanks gladheid redelijk verlopen, wel flinke uitschieters

Aangepast
ANP

Ondanks de winterse omstandigheden is de ochtendspits niet veel drukker geweest dan anders. Wel waren er volgens de ANWB enkele flinke uitschieters door gladheid op de wegen. Op het spoor rijden de meeste treinen weer volgens schema.

Op de A7 bleef de spitsstrook gesloten omdat er nog te veel sneeuw op de weg ligt. Dat leidde tot een lange file tussen Hoorn en Zaandam. Bij Ridderkerk waren problemen met de verbindingsweg tussen de A15 en de A16, waar vrachtwagens vast kwamen te zitten in de sneeuw.

Ook op de A4 was in beide richtingen veel vertraging door problemen vanwege de gladheid. Door bergingswerkzaamheden na een ongeluk was de verbindingsweg naar de A5 enkele uren afgesloten.

Winterse buien

Weggebruikers moeten ook vanmiddag en vanavond rekening houden met de winterse omstandigheden. Vooral op binnenwegen en fietspaden kan het nog glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. Aan het begin van de middag kunnen enkele winterse buien vallen.

Voor de avondspits worden geen grote problemen verwacht. De temperatuur blijft vandaag grotendeels boven nul en de meeste grote wegen zullen dan sneeuwvrij zijn.

Weerplaza.nl
@Weerplaza
Het dooit, maar we zijn nog niet af van de gladheid. Ons beeld voor de komende 24 uur: https://t.co/zKHTFiHNSR
1 jaar geleden

De NS startte vanochtend de normale dienstregeling weer op, maar dat betekent niet dat alle treinen meteen volgens schema rijden. Volgens een woordvoerder rijdt ongeveer driekwart van de treinen op tijd.

Hier en daar zijn treinen uitgevallen, maar de meeste treinen rijden volgens het schema. De spoorwegen adviseren reizigers om voor vertrek de reisplanner te checken.

Tot diep in de nacht is de NS bezig geweest om reizigers die gisteravond waren gestrand op hun bestemming te krijgen en daardoor stonden een aantal treinen vanochtend niet op de plek waar ze hadden moeten staan.

Veldbedden

Schiphol verwacht dat het vliegverkeer vandaag weer normaal verloopt. Wel moet er rekening worden gehouden met de sneeuwval van de afgelopen dagen. Reizigers moeten de actuele reisinformatie in de gaten houden.

Gisteravond zijn zo'n 1300 veldbedden neergezet om gestrande reizigers op te kunnen vangen. Die zijn allemaal gebruikt, laat de luchthaven weten.

Gisteren gaf het KNMI code rood af voor het grootste deel van het land vanwege gladheid en sneeuwval. Inmiddels geldt voor het hele land code geel, wat betekent dat er kans is op gevaarlijk weer.

STER Reclame