Xandra S / Twitter

Op luchthaven Schiphol worden veldbedden neergezet voor gestrande reizigers. Hun vluchten zijn vanwege het winterweer geschrapt en er wordt rekening mee gehouden dat lang niet iedereen een hotel kan vinden. Ze kunnen slapen in de nieuwe vertrekhal 1A.

Veldbedden op Schiphol voor gestrande reizigers

In totaal zijn vandaag meer dan 600 vluchten geannuleerd, oftewel bijna de helft van het totale aantal. De hele dag stonden er urenlange rijen voor de balies van de luchtvaartmaatschappijen.

Tienduizenden reizigers zijn getroffen door de annuleringen. Het is onduidelijk hoeveel van hen vanavond ook daadwerkelijk gestrand zijn op de luchthaven. Er zijn 1300 veldbedden neergezet.

Aan het begin van de avond deelde de KLM brieven uit met de mededeling dat de luchtvaartmaatschappij niet meer helpt bij het zoeken naar een hotel. De reden is dat hotels dat maar in beperkte mate toestaan, zegt de KLM. Wel zal de KLM de kosten vergoeden als reizigers zelf een kamer vinden.

Ook op andere luchthavens zijn er vandaag grote problemen. De luchthaven in Eindhoven was vanmiddag enige uren dicht en werd vanavond opnieuw gesloten. Ook Rotterdam The Hague Airport is dicht. Dat duurt nog tot zeker 23.00 uur.

STER reclame