NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer ernstig ontregeld rond Amsterdam en Utrecht

Het treinverkeer is ernstig verstoord, vooral in het midden en westen van het land. Er rijden nauwelijks treinen van en naar Amsterdam Centraal en van en naar Schiphol. Ook tussen Utrecht en het westen van het land zijn grote problemen.

De NS verwacht dat de sneeuw nog de hele avond tot overlast zal leiden. Mensen wordt geadviseerd om hun reis aan te passen of uit te stellen. In totaal kampte de NS rond 21.00 uur met meer dan zestig storingen, vooral aan wissels.

Op Amsterdam Centraal en Schiphol was urenlang totaal geen treinverkeer mogelijk. Rond 22.00 uur begonnen er weer mondjesmaat treinen te rijden.

Vanwege het verwachte winterweer had de NS vooraf al besloten om vandaag met een aangepaste dienstregeling te rijden. Op een aantal trajecten vielen in de loop van de dag nog meer treinen uit vanwege verstoringen.

Omdat het in grote delen van het land vanavond blijft sneeuwen, zullen de problemen volgens de NS de hele avond aanhouden. Vannacht zetten de NS en ProRail extra personeel in om de gevolgen voor de dienstregeling morgen te beperken.

Kees van Dam: Utrecht CS begint een puinhoop te worden

De NS zal morgen weer volgens de normale dienstregeling rijden. Wel is er nog vertraging mogelijk vanwege de nasleep van het winterweer. Reizigers wordt geadviseerd kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl