Agressieve dronken vrouw veroorzaakt noodlanding in Stuttgart

Aangepast
Champagnekurk flickr/ Peter Miller by-nc-nd/2.0/

Een gezagvoerder van een Airbus A320 heeft bij een speciale tussenlanding in Stuttgart een dronken passagier het vliegtuig uitgezet die zich misdroeg toen ze geen champagne meer geserveerd kreeg. Het toestel van de luchtvaartmaatschappij Swiss was op weg van Moskou naar Zürich.

De 44-jarige Zwitserse had volgens de politie al een aantal glazen champagne achter de kiezen toen de bemanning besloot haar niet meer te schenken. Dat schoot de vrouw in het verkeerde keelgat en ze eiste dat haar glas werd bijgevuld.

Handtastelijk

Toen de bemanning daar nog steeds niet positief op reageerde werd de vrouw zeer agressief, beende het vliegtuig op en neer en liet zich niet kalmeren. Toen ze daarna ook nog handtastelijk werd en een bemanningslid bij de pols greep was voor de gezagvoerder de maat vol.

Hij zette het vliegtuig in Stuttgart aan de grond waarna de amokmaakster naar buiten werd begeleid. Na het betalen van een boete van 5000 euro wilde de vrouw weer instappen om mee te vliegen naar eindbestemming Zürich, maar ze was niet meer welkom in het vliegtuig.

De ongeplande landing kost de vliegmaatschappij tienduizenden euro's. Het is onduidelijk of Swiss dat bedrag gaat verhalen op de vrouw.

STER Reclame