NOS Nieuws

Ryanair is dronken Britten zat: 'luchthavens moeten iets doen'

Vliegmaatschappij Ryanair wil dat Britse luchthavens maatregelen nemen om de overlast door dronken passagiers in vliegtuigen te verminderen. Als het aan de maatschappij ligt, krijgen reizigers op vliegvelden in Groot-Brittannië straks hooguit twee biertjes.

Aanleiding voor de oproep is een reportage van het BBC-onderzoeksprogramma Panorama. Daaruit blijkt dat het aantal arrestaties van dronken passagiers in Groot-Brittannië in een jaar met 50 procent is toegenomen, tot bijna 400.

Ryanair wil nu dat cafés op vliegvelden voor 10.00 uur geen drank meer schenken en daarna niet meer dan twee glazen. Volgens een woordvoerder kan het niet zo zijn dat op luchthavens onbeperkt alcohol wordt geschonken en de maatschappijen daarna met de overlast zitten.

Ryanair is de grootste budgetmaatschappij van Europa. Het bedrijf is al gestopt met de verkoop van taxfree alcohol. Op twee routes van Groot-Brittannië naar Ibiza en Alicante mag helemaal geen drank mee aan boord, na wangedrag van dronken vakantiegangers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl