Koen Verweij en Denis Joeskov
NOS SchaatsenAangepast

Joeskov na wereldrecord: het kan nóg sneller

Met 1.41,02 dook Denis Joeskov twee honderdsten onder het wereldrecord van Shani Davis uit 2009 op de 1.500 meter. Joeskov had zijn vizier al een paar jaar op de toptijd van de Amerikaan gericht.

"Twee jaar geleden probeerde ik het record al te breken. De teleurstelling van toen heeft zeker geholpen", zegt 'tolk' Kosta Poltavets namens Joeskov. Coach Poltavets woont al al twintig jaar in Nederland en werkte onder meer bij schaatsploeg TVM.

Joeskov over zijn wereldrecord en mogelijke uitsluiting op Spelen

"Afgelopen zomer hebben we veel werk verricht, dat moest wel leiden tot een wereldrecord", vertelt Joeskov.

"Maar de records staan er om gebroken te worden en ook deze tijd zal ooit weer uit de boeken gereden worden. Vanwege de hoge luchtdruk kan het zeker nóg sneller."

Verweij baalt na Nederlands record: ik weet dat ik harder kan

"Ik weet dat ik hem kan hebben, dat is een fijn gevoel. Ik ben er twee jaar uit geweest, dus twee podiumplaatsen is nu prima voor mij. Maar ik hoop op meer."

Verweij scherpte eerder vanavond zijn eigen Nederlands record met ruim drie tienden aan naar 1.41,63. Desondanks baalde hij van zijn rit. "27.7 in de slotronde is gewoon slecht. Zoals ik nu rijd, weet ik zeker dat het nog veel harder kan."

'Denis gaat nu grapjes maken'

Verweij neemt zijn hoed af voor de tijd van zijn trainingspartner. "Op de 1.500 meter staat het wereldrecord het scherpst van alle afstanden. Zeker met deze luchtdruk is dit een knap staaltje werk. Ik denk dat hij nu wat grapjes gaat maken en wat gaat ouwehoeren. En dat is terecht."

WB Salt Lake City: Joeskov rijdt wereldrecord op 1.500 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl