Brendan Dassey wordt ondervraagd Netflix

Brendan Dassey, de neef van de hoofdverdachte uit de bekende Netflix documentaire-serie Making a Murderer, blijft vastzitten. Een Amerikaans hof van beroep oordeelde dat Dassey in 2007 op 16-jarige leeftijd een vrijwillige en geldige bekentenis heeft afgelegd in een moordzaak.

De verstandelijk beperkte Dassey kreeg eerder een levenslange gevangenisstraf voor zijn aandeel in het verkrachten en vermoorden van fotografe Theresa Halbach in 2005. Zijn oom Steve Avery was de hoofdverdachte in de zaak en werd ook tot levenslang veroordeeld.

Lange strafzaak

In 2016 besloot een rechter dat Dassey moest worden vrijgelaten, omdat hij tot een bekentenis zou zijn gedwongen. Die bekentenis legde hij af zonder advocaat. Maar het Openbaar Ministerie in de staat Wisconsin ging in beroep.

Eerder dit jaar werd de bekentenis van Dassey in hoger beroep opnieuw ongeldig verklaard. Vrijdag besloot een jury van het hof van beroep in Chicago met vier stemmen voor en drie tegen, dat Dassey blijft vastzitten.

De Netflix-serie Making a Murderer uit 2015 gaat over de vervolging van Dassey en zijn oom. In de documentaire worden grote vraagtekens gezet bij de bewijsvoering tegen hen.

STER reclame