In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Bevallen in ziekenhuis Emmen blijft voorlopig mogelijk

De verloskamers en de afdeling kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen blijven voorlopig open. Dat heeft Treant Zorggroep laten weten aan RTV Drenthe.

Twee kinderartsen van het Universitair Medisch Centrum in Groningen en kinderartsen van de Treant-ziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen springen bij. Daardoor kunnen de afdelingen tot zeker 18 december open blijven.

"Dit is goed nieuws voor de inwoners uit de regio Emmen. Dat geeft ons een week langer de tijd om vier kinderartsen te vinden, of goede afspraken te maken met het UMC Groningen", aldus bestuursvoorzitter Carla van de Wiel van het Scheper Ziekenhuis.

Tekort aan kinderartsen

Treant Zorggroep kondigde dinsdag aan de verloskamers en de kinderafdeling maandag te sluiten vanwege een tekort aan kinderartsen. De laatste drie doktoren hadden zich ziek gemeld.

In de komende week gaat Treant Zorggroep op zoek naar nieuwe kinderartsen of kijken naar een uitbreidingsovereenkomst met het UMC, zodat de afdelingen open kunnen blijven. Anders moeten aanstaande moeders vanaf 18 december uitwijken naar andere ziekenhuizen in de regio.

Advertentie via Ster.nl