In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Geen bevallingen in ziekenhuis Emmen door tekort aan artsen

Zwangere vrouwen kunnen vanaf maandag voor hun bevalling tijdelijk niet terecht bij het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De klinische afdeling Verloskunde gaat een tijdje dicht omdat er te weinig artsen zijn. Bevallen kan bij ziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen.

Het tekort in het Scheper Ziekenhuis betreft niet de verloskundigen maar de kinderartsen, die bij een bevalling altijd voor de zekerheid moeten klaarstaan. Al een tijdje wordt in Emmen met minder kinderartsen gewerkt dan gewenst, zegt een woordvoerder.

De overgebleven kinderartsen hebben zich nu ziek gemeld. "Als drie mensen het werk van vijf gaan doen, gaat dat een tijdje goed, maar niet lang", zegt de woordvoerder. Niet alleen de afdeling Verloskunde, maar ook de afdeling Kindergeneeskunde gaat tijdelijk dicht.

Rode loper

Het ziekenhuis vindt het vervelend dat vrouwen uit Emmen die gaan bevallen nu ergens anders heen moeten. "Het laatste wat je als ziekenhuis wilt is een afdeling sluiten, maar het is te overzien. Op de locaties in Hoogeveen en Stadskanaal hebben we goed draaiende teams."

Hoe lang de afdelingen dicht moeten, is niet duidelijk. "We zijn op zoek naar nieuwe kinderartsen. Als die zich snel melden, kunnen de afdelingen weer open. De rode loper ligt voor ze uit", zegt de woordvoerder van het ziekenhuis.

Kwalijk

De gemeente Emmen vindt het niet goed dat het ziekenhuis geen zorg kan leveren, zegt een woordvoerder tegen RTV Drenthe. "Het is zeer kwalijk dat de klinische afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde moeten sluiten."

De woordvoerder zegt dat de gemeente ervan uitgaat dat Treant Zorggroep, waaronder de ziekenhuizen in Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen vallen, er alles aan doet om zo snel mogelijk kinderartsen te vinden. "Zodat onze inwoners op zeer korte termijn weer in Emmen terechtkunnen voor deze zorg."

Advertentie via Ster.nl