NOS

Het wegverkeer heeft op veel plaatsen last van de sneeuw. Vooral in het midden en oosten van Nederland leiden de sneeuwbuien tot problemen.

Op de A50 op de Veluwe en de A73 in Noord-Limburg kunnen auto's alleen langzaam rijden. Volgens de Verkeersinformatiedienst zijn er tussen 19.00 en 21.30 uur zeker 27 ongelukken gebeurd die te maken hadden met het winterweer.

In Oosterhesselen (Drenthe) kwam een voetganger om bij een aanrijding, maar de politie weet nog niet of het ongeluk te maken had met de winterse omstandigheden.

Gladheid op de Nederlandse wegen

De overlast bleef in de avondspits juist beperkt. Op het hoogtepunt stond er ruim 300 kilometer file.

Het KNMI heeft vanwege de gladheid in heel Nederland code geel afgegeven. In de meeste provincies blijft die waarschuwing van kracht tot morgenavond laat.

Schiphol

Het winterse weer heeft ook op Schiphol geleid tot problemen. Het vliegverkeer kampt al de hele dag met vertragingen. Die begonnen vanmorgen door harde wind en slecht zicht. "Zeker 50 procent van de binnenkomende vluchten heeft toen vertraging opgelopen", stelt een woordvoerder. Dat heeft de hele middag nog effect gehad.

Sinds het begin van de avond vallen er opnieuw winterse buien en dat leidt tot extra vertraging. "Gelukkig blijft de sneeuw niet liggen, dan waren de problemen groter geweest", volgens de woordvoerder.

STER reclame