De sneeuw van vanochtend en de winterse neerslag die dit weekend nog gaat vallen, is volgens NOS-weerman Gerrit Hiemstra geen voorbode voor de rest van de winter. "We hebben in Nederland een heel wisselvallig weertype. Daarom kunnen we maar een week vooruitkijken", zei hij in antwoord op vragen van NOS-kijkers op Facebook.

Wel is duidelijk dat er zondag "een serieuze hoeveelheid sneeuw" valt in grote delen van Nederland. In heel het land zal het overmorgen wit worden, denkt Hiemstra, maar de sneeuw is waarschijnlijk op de meeste plekken snel weer weg.

"Vooral in het noordoosten van het land zal de sneeuw blijven liggen. In de rest van het land is dat waarschijnlijk niet zo", zei hij. "Dat komt omdat er vanaf zee zachtere lucht aankomt. Dan begint het dooiproces."

Vanochtend vielen de eerste winterse buien. Voor vanavond worden opnieuw sneeuw- en hagelbuien verwacht. Het KNMI heeft daarom tot vannacht code geel afgekondigd. Ook morgen is het winters. "Dan krijgen we te maken met hetzelfde weertype als vandaag", zei Hiemstra.

STER reclame