Man die restaurant A'dam belaagde heeft tijdelijke verblijfsstatus

Aangepast
De ruiten van dit restaurant zijn ingeslagen ANP

De man die vanochtend met een stok waaraan een Palestijnse vlag was bevestigd de ruiten insloeg bij een koosjer restaurant in Amsterdam, is een 29-jarige asielzoeker met een tijdelijke verblijfsstatus.

Volgens de politie konden de agenten in eerste instantie geen contact krijgen met de man. Toen dat wel lukte, begon hij de ruiten van het restaurant in te slaan. Agenten gebruikten pepperspray om hem uiteindelijk onder controle te krijgen.

De politie zegt de zaak als vernieling te behandelen. Het restaurant was tijdens de actie niet open.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie: aanvaller koosjer restaurant heeft tijdelijke status

Tegen de Amsterdamse stadszender AT5 zegt een getuige dat de man "Palestina" en "Allahoe Akbar" riep. Hij sloeg vijf ruiten in en beschadigde ook de vloer. De agenten grepen na zo'n twintig seconden in.

Een politiewoordvoerder zegt dat dat is gebeurd vanwege de veiligheid voor henzelf, omstanders en de man zelf.

De man blijft voorlopig vastzitten. Hij wordt verdacht van vernieling en poging tot diefstal van de Israƫlische vlag uit het restaurant.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Omstander filmt hoe een man met Palestijnse vlag ruiten van een koosjer restaurant inslaat

STER Reclame