Minister Koolmees ANP

Ruim 25.000 werkenden die 45 jaar of ouder zijn, kunnen zich aanmelden voor een persoonlijk loopbaanadvies. Ze kunnen met een coach bekijken wat ze kunnen doen om gezond werkend de pensioenleeftijd te bereiken. Minister Koolmees maakt deze gesprekken beschikbaar voor zeven beroepsgroepen, waaronder catering- en verkoopmedewerkers en mensen die secretarieel werk doen.

Hij hoopt dat veel mensen er gebruik van maken. "Werkenden die na een lange loopbaan hun baan verliezen, hebben soms een achterstand op het gebied van scholing. Dat maakt het vinden van nieuw werk lastiger. Door eerder in je carrière na te denken over de toekomst van je vak of functie, kun je dat helpen voorkomen."

Het Ontwikkeladvies is een van de maatregelen uit het Actieplan Perspectief voor Vijftigplus. Hier is 20 miljoen euro voor beschikbaar.

Druk leven

"In een snel veranderende arbeidsmarkt is het voor werkenden verstandig om regelmatig na te denken over de toekomst van het beroep en hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden", aldus de minister.

STER reclame