NOS NieuwsAangepast

'Heel veel trainen' was sleutel tot succes voor wereldkampioen bowlen

Bowlingkampioen Xander van Mazijk toegejuicht op Schiphol

"Het is zo overweldigend, zowel voor mij als voor de bowlingwereld". Kersverse wereldkampioen bowlen Xander van Mazijk kan zijn unieke overwinning vorige week in Las Vegas maar nauwelijks bevatten. De 25-jarige bowler uit Maassluis was de eerste Nederlander die bij het bowlen individueel goud won op een WK.

Van Mazijk werd vandaag bij zijn aankomst op Schiphol benoemd tot bondsridder van de Nederlandse Bowling Federatie. "Dit had ik helemaal niet verwacht. Bij mijn eerste wereldkampioenschappen direct goud halen is natuurlijk fantastisch. De onderscheiding erbij krijgen is nóg meer eer voor mijn werk."

Trainen, trainen, trainen

Op de vraag hoe Van Mazijk het voor elkaar heeft gekregen antwoordt hij: "Heel veel trainen. Met een gecertificeerde trainer die alle ins en outs van het bowlen kent. Dan word je alleen maar beter."

In de finale in Las Vegas versloeg Van Mazijk de Taiwanees Wu Hao Min met ruime cijfers: 224-190. Hij gooide zeven strikes en drie spares. In de voorronde had hij de hoogste score van alle 213 deelnemers gegooid.

Deel artikel: