Fysiotherapie ANP

De aanvullende zorgverzekeringen dreigen in de toekomst te verdwijnen. De zorgverzekeraars verdienen er niet genoeg meer aan en lijden er soms zelfs verlies op, waarschuwt De Nederlandsche Bank, die toezicht houdt op de verzekeraars.

Daardoor bestaat de kans dat de tandarts of de fysiotherapeut niet langer te verzekeren is voor een acceptabel bedrag, waardoor de toegankelijkheid van bepaalde zorg in het gedrang komt.

Veel mensen verzekeren zich alleen nog aanvullend als ze bepaalde behandelingen zien aankomen. 84 procent van de verzekerden heeft nu een aanvullende verzekering. In 2006 was dat nog meer dan 93 procent.

Wensen inwilligen en geld verdienen

Een aanvullende verzekering is een commercieel product, in tegenstelling tot de basisverzekering. Zorgverzekeraars bepalen zelf welke zorg ze vergoeden, wat de hoogte van de premie is en wie de verzekering kan afsluiten.

DNB dringt er bij de verzekeraars op aan om nieuwe manieren te bedenken om tegemoet te komen aan de wensen van de verzekerden en tegelijkertijd geld te blijven verdienen aan de aanvullende pakketten. Zo zouden ze verzekeringen kunnen aanbieden voor meerdere jaren en klanten korting kunnen geven als ze een gezondheidsprogramma volgen.

STER reclame