John van den Heuvel
NOS NieuwsAangepast

Groot bedrag op hoofd John van den Heuvel; politie praat met No Surrender

De politie heeft informatie dat er vanuit de hoek van motorclub No Surrender een "aanzienlijk" geldbedrag is gezet op het hoofd van misdaadjournalist John van den Heuvel. De bedreiging wordt zeer serieus genomen. In overleg met het Openbaar Ministerie is direct een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Ook zijn vanmorgen gesprekken gevoerd met de drie leiders van de motorclub om de bedreigingen te stoppen. Over de inhoud doet de politie geen mededelingen. Ze wil alleen kwijt dat de leiders van No Surrender hun verantwoordelijkheid moeten nemen en een eind moeten maken aan deze bedreiging.

Van den Heuvel gaat aangifte doen. Dat deed hij kort geleden ook al in verband met een andere bedreiging uit de hoek van No Surrender. Op de website van De Telegraaf zegt hij dat hij niet blij is met de bedreiging, maar gewoon doorgaat met zijn werk.

'Sensatiejournalistiek'

De advocaat van No Surrender-voorman Henk Kuipers spreekt tegen dat Van den Heuvel is bedreigd. Hij noemt het werk van Van den Heuvel sensatiejournalistiek en zegt dat de journalist een persoonlijke vete voert tegen Kuipers en de motorclub.

Volgens de advocaat heeft de No Surrender-voorman gezegd dat de rechercheurs met wie hij sprak de aangifte een farce noemden. Zij zouden hebben gezegd dat zij alleen een opdracht van leidinggevenden uitvoerden.

Geweld tegen journalisten

Van den Heuvel volgt de motorclub al lange tijd. Vrijdag verscheen er een verhaal in De Telegraaf waarin ex-leden vertellen over drugshandel, afpersing en mishandelingen. De misdaadjournalist zei die dag op de site van De Telegraaf dat hij signalen had gekregen dat binnen de club geweld tegen journalisten wordt gepropageerd en dat daar beloningen op staan.

No Surrender-voorman Henk Kuipers heeft dat tegen Van den Heuvel ontkend. Hij zei toen ook dat er sprake was van een hetze van de politie, het OM en de journalistiek om No Surrender de nek om te draaien. In een vlog op YouTube zei Kuipers vanochtend dat de motorclub deze week nog een keer in het nieuws komt met deze zaak.

Ook Telegraaf-journalist Mick van Wely is volgens de krant bedreigd vanuit de "motorwereld" na een publicatie over No Surrender.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl