NOS NieuwsAangepast

Verdachte van geplande aanslag op officier van justitie vrijgelaten

De 44-jarige man die maandag werd opgepakt omdat hij van plan zou zijn geweest een aanslag op een officier van justitie te plegen, is vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie is er op dit moment niet genoeg bewijs om hem vast te houden.

"Er is nog wel een verdenking op basis van de informatie die we hebben gekregen", zegt officier van justitie Jirko Patist. "Maar die verdenking is onvoldoende om hem ook langer vast te houden."

Ooggetuige filmt arrestatie verdachte op A15

De man uit Sliedrecht zou het plan hebben gehad officier van justitie Greetje Bos iets aan te doen. Zij is aanklager bij veel zaken tegen de georganiseerde misdaad in Brabant. De opdracht zou gegeven zijn door Klaas Otto, de ex-leider en oprichter van motorclub No Surrender.

Otto zelf ontkende de beschuldigingen via zijn advocaat. Hij zit in voorarrest in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak. Ook voor Otto geldt dat er nu te weinig bewijs is om vervolging in deze zaak door te zetten. Of het gaat om een loos alarm kan het OM nog niet zeggen.

Justitie heeft de verdachten deze week verhoord en er is onderzoek gedaan in computers, mobiele telefoons en andere digitale gegevensdragers die in beslag zijn genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl