Politie

De politie is zeer tevreden over de medewerking van 125 mannen in het onderzoek naar de vermoorde Milica van Doorn. De mannen hebben allemaal hun dna-materiaal vrijwillig afgestaan, waardoor de kans op het vinden van de dader toeneemt, meldt NH Nieuws.

De mannen zijn geen verdachten in de zaak, benadrukt de politie. Wel zijn ze mogelijk verwant aan de dader. "Het is echt fantastisch te zien dat zo veel mannen hebben meegewerkt. Allemaal vanuit betrokkenheid en bereidheid deze gruwelijke zaak op te lossen. Dat verdient een groot compliment", zegt de teamleider van het onderzoek Rob Keet.

In totaal zijn 133 mannen benaderd voor het afstaan van dna. Met vier daarvan zal de politie deze week nog contact zoeken. Agenten hebben twee personen niet kunnen bereiken en twee anderen wilden niet meewerken.

Het dna-profiel van de mannen zal worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daar wordt het dna van hen vergeleken met dat van de dader. Als er geen overeenkomst is met het dna-profiel van de dader, wordt het materiaal na het onderzoek vernietigd. ls er wel een overeenkomst dan kan aanvullend dna-onderzoek nodig zijn.

Doodgestoken

De 19-jarige Milica van Doorn werd op 8 juni 1992 dood gevonden in een vijver in Zaandam. Ze bleek te zijn verkracht en doodgestoken. Er is dna op haar lichaam gevonden, waarmee een profiel van de dader gemaakt is.

STER reclame