1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Politie
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Dna-onderzoek onder 133 mannen in moordzaak 1992

De Noord-Hollandse politie vraagt 133 mannen met een Turkse achtergrond om mee te werken aan dna-verwantschapsonderzoek. Gehoopt wordt dat de moord op de 19-jarige Milica van Doorn uit Zaandam wordt opgelost.

De mannen krijgen vandaag een brief. De politie benadrukt dat ze geen verdachte zijn, maar mogelijk zijn ze wel familie van de dader.

1992

Milica van Doorn werd op 8 juni 1992 dood aangetroffen in een vijver in de wijk Kogerveld in Zaandam. Ze bleek verkracht en daarna vermoord.

Getuigen verklaarden destijds dat ze een man met Turks uiterlijk zagen fietsen in de richting van de plek waar de vrouw werd gevonden, schrijft NH Nieuws. Daarnaast werd op de vrouw dna gevonden, dat volgens onderzoekers vrijwel zeker afkomstig is van een man met Turkse voorouders.

Op basis van het dna en de getuigenverklaringen, benadert de politie nu de 133 mannen. Zij zijn van Turkse afkomst en woonden in 1992 in de wijk Kogerveld, of ze hebben familieleden die daar destijds woonden. De politie noemt het "zeer aannemelijk" dat de verdachte destijds in Kogerveld woonde.

Wangslijm

De mannen wordt gevraagd wangslijm af te staan. Het Nederlands Forensisch Instituut kan dat gebruiken om te onderzoeken of de familiekenmerken overeenkomen met het dna-spoor op het lichaam van Milica van Doorn. Na het onderzoek wordt al het dna-materiaal vernietigd.

Advertentie via Ster.nl