NOS NieuwsAangepast

Zangeres Maan na streaker-grap: ik heb het afgesloten

Zangeres Maan na streaker-grap: ik heb het afgesloten

Zangeres Maan aanvaardt de excuses van Radio 538-dj Frank Dane. Dat hij haar tijdens een optreden in de studio liet schrikken met een blote man noemt ze "een totaal misplaatste en vreselijke stomme grap", maar op Instagram zegt ze ook dat ze het hoofdstuk heeft afgesloten.

"Ik heb me er heel rot over gevoeld, maar het is inmiddels drie weken geleden en ik heb het, na meerdere malen excuses van Frank en zijn team, afgesloten", schrijft de zangeres. "Excuses aanvaard en nu weer focussen op m'n allereerste eigen clubtour."

"Ik kan alleen maar zeggen: sorry dat het zo is gelopen", zei Dane in zijn radioprogramma, waar Maan aanschoof. "Er is een grap ontzettend misgegaan."

Dane legde uit dat hij bij eerdere optredens Maan ook uit haar concentratie probeerde te halen met pranks. Maan staat onder contract bij een dochtermaatschappij van Talpa Media Group, waar ook Radio 538 onder valt.

"We hebben een geintje gehad dat er een boom werd omgezaagd, dat er een fanfare bij je binnenliep. Wij dachten: wat is nu leuk om te doen, we laten een streaker komen. Dat hadden we wel eens gezien bij een tenniswedstrijd, tijdens het voetbal, tijdens het Songfestival. Wij wilden de eerste streaker laten langskomen op de radio bij Maan."

Maan legde uit dat ze er juist van uitging dat er nu geen gekkigheid zou gebeuren. "Ik dacht: nu is er een optreden zonder grapjes. Ik deed mijn ogen dicht en toen ik mijn ogen opendeed stond er een naakte man voor mijn neus."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

"Hij stond met zijn armen hoog in de lucht. Ik schrok zo intens. Ik voelde me heel onveilig, omdat ik niet wist of die man hierbinnen was gedrongen of me iets aan wilde doen."

"Ik zag hoe ontzettend jij geschrokken was. Dat had nooit mogen gebeuren", erkende Dane. "Dit zou een geintje moeten zijn en het spijt me ontzettend dat het mis is gegaan. Dat had ik niet voorzien en dat had ik moeten voorzien."

Maan noemt het bizar dat het incident van 17 november nu weer in het nieuws komt. Gisteren riep zanger Tim Knol op tot een boycot van Radio 538. "Ik loop al een aardige tijd mee in de muziekindustrie en ik neem veel met een korreltje zout, maar toen ik dit fragment hoorde, werd ik meteen zo ontzettend boos", schreef Knol op Facebook.

"Maan, 20 jaar, komt daar om een mooi liedje te zingen maar omdat het altijd maar lachen moet zijn hebben ze een streaker ingehuurd die met zijn blote leuter voor Maan ging staan. Haar reactie ging mij door merg en been."

Knol kreeg veel bijval op Twitter. "Verwerpelijk", noemt collega Laura Jansen het. "Kan echt niet", vindt presentator Leo Blokhuis. "En dan zegt die arme Maan ook nog sorry omdat ze moet huilen als er ineens een blote piemel voor haar gezicht bengelt... ", verzucht columniste Ionica Smeets.

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich vindt zelfs dat Dane en kompanen ontslagen dienen te worden. "Deze gasten hadden bij mij direct hun biezen mogen pakken."

Radio 538-dj Edwin Evers nam het in zijn uitzending vanmorgen op voor "fijne collega" Dane. "Je kan erover discussiëren. De meeste mensen zullen het niet smaakvol vinden of niet grappig. Dat kan allemaal natuurlijk. Het is behoorlijk verkeerd uitgepakt. Maar dat hoef je Frank ook niet te vertellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl