NOS NieuwsAangepast

Radio 538 onder vuur na 'mislukte grap' met zangeres Maan

Zanger Tim Knol heeft op Twitter opgeroepen tot een boycot van Radio 538. Tijdens een live-optreden van de 20-jarige zangeres Maan in het 538-programma Frank en Vrijdag Show kwam een streaker binnen, waarop de zangeres overstuur raakte en van schrik begon te huilen.

Het incident gebeurde al op 17 november, maar bleef toen vrijwel onopgemerkt. Vandaag werd het gepubliceerd op sociale media, waar het tot verontwaardigde reacties leidde.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

"Ik schrok zo erg", zegt Maan huilend in het programma. "Er zat opeens een naakte piemel voor m'n gezicht. Ik was al een beetje zenuwachtig en had m'n ogen dicht. Opeens zag ik een naakte man voor mij. Ik kom nooit meer, nee grapje. Ik kom nog wel. Holy shit, oké", stamelt ze.

De programmamakers, dj Frank Dane en zijn side-kicks, barstten tijdens het incident in lachen uit. Pas na een halve minuut lijkt het besef te komen dat Maan hevig is geschrokken van de actie. "Het is misgegaan", zeggen de programmamakers. "Wij hadden een streaker geregeld, die een rondje zou gaan dansen en dan weer wegloopt. Dit is nooit de bedoeling geweest, sorry." Ze startten vervolgens een plaatje in.

Op sociale media kwam het fragment vandaag opeens naar boven. Het leidde tot afgrijzen bij Tim Knol. "Kutradio, ongelofelijke prutsers", twittert de zanger.

Ook anderen reageren woedend. Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing spreekt van "een zender met morsige mannetjes die denken dat morsigemannetjesfantasietjes leuk zijn".

"Godskolere", twittert Eric Corton als reactie. "Ik wil meer ophef hierover want het is zo naar en dom", zegt schrijfster Aafke Romeijn. NPO 3FM-dj Frank van der Lende: "Ah... arme lieve Maan."

Reactie 538 en Maan

Radio 538 heeft het fragment van de site verwijderd. 538 kondigt aan dat Maan maandagmiddag om 12.00 uur te gast is in het programma van Frank Dane. Daar zullen ze samen een reactie geven, zegt de zender.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl