Nederweert24

In Heibloem in Limburg zijn vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt. Er zijn ongeveer veertig vaten van twintig liter gevonden. Uit een aantal vaten lekt volgens de brandweer vloeistof en poeder.

De gemeente zal de vaten opruimen en de grond schoonmaken. Het gebied is door de politie afgezet. Er wordt onderzoek gedaan. Volgens de brandweer levert het lek geen gevaar op voor de omgeving.

In Limburg worden geregeld vaten met drugsafval in de natuur gedumpt, schrijft 1Limburg. De gemeenten draaien op voor de kosten van de schoonmaak.

Culemborg

Gisteren werd in een buitengebied van Culemborg drugsafval gevonden. Eerder die ochtend werd in het Gelderse stadje ook al een partij aangetroffen.

Gerdo van Grootheest, de burgemeester van Culemborg, is woest vanwege de dumping in Culemborg. "200 vaten xtc-afval gedumpt door criminelen in het buitengebied van Culemborg. Én geld verdienen met criminele activiteiten én de Culemborgse samenleving opzadelen met rotzooi, gevaar voor milieu en opruimkosten. Schaam je heel diep", schrijft hij op Twitter.

STER reclame