Hakim Ziyech druipt af

Puntenverlies Ajax in spectaculair duel bij Twente

Ajax is net als vorig jaar (1-0 verlies) tegen puntenverlies aangelopen op bezoek bij FC Twente. In een boeiende wedstrijd, waarin Ajax twee keer een voorsprong uit handen gaf, werd het 3-3.

Stefan Thesker

FC Twente begon sterk en zag Michael Liendl van dichtbij naast schieten. Daarna werd Ajax sterker en kwam het uit vrije trappen van Lasse Schöne verdiend op 0-2.

De Deen werkte zowel in de 33ste en 37ste minuut met een bekeken schot de bal, buiten het bereik van keeper Jorn Brondeel, in het doel: de eerste over de grond, de tweede over de muur.

Lasse Schöne

Vlak voor de rust redde Joel Veltman op de lijn. Daarbij leek de Ajacied hands te maken, maar arbiter Dennis Higler wees niet naar de stip.

De Tukkers zetten na rust aan en Ajax was meteen van de leg. Stefan Thesker kopte raak en maakte met een prachtvolley ook de 2-2. Tussendoor kopte Veltman nog wel op de paal.

Maximilian Wöber

Ajax herpakte zich, werd weer sterker en via een Twents been scoorde Justin Kluivert, die na zijn hattrick van vorige week opnieuw een basisplaats had gekregen. FC Twente gaf niet op en kort voor tijd maakte Tom Boere met een knappe kopbal gelijk.

Verbeek

Voor FC Twente is het het eerste punt onder leiding van Gertjan Verbeek. Ajax heeft nu al zeven punten achterstand op koploper PSV. De Eindhovenaren spelen morgen thuis tegen Sparta.