Lasse Schöne
NOS VoetbalAangepast

Schöne over zoektocht Keizer: vastigheid is wel belangrijk

Voor het eerst dit seizoen kreeg Ajax - los van de sof in de Europa League tegen Rosenborg (3-2) - drie doelpunten te incasseren. De defensie oogde tegen FC Twente bijzonder kwetsbaar, onderstreepten Lasse Schöne en trainer Marcel Keizer.

"We hebben slap verdedigd: een vrije trap en een corner, dat moet beter", zei Schöne na het 3-3 gelijkspel tegen FC Twente. "Het was een heel matige tweede helft. Dat kunnen we elkaar wel kwalijk nemen."

Schöne: slap verdedigd, dat moet beter

Keizer liet Ajax achterin met drie verdedigers spelen en liet middenvelder Frenkie de Jong zich vooral met de verdediging bemoeien. Een variant die vorige week tegen Roda JC goed uitpakte, maar nu niet, getuige de drie tegengoals.

Domper

"We waren de minst gepasseerde ploeg. Dit is een domper, maar we blijven wel aanvallend voetballen", zei Keizer, die niet had overwogen om na rust een extra verdediger te brengen.

Keizer: we blijven aanvallend voetballen

De competitie is al veertien duels onderweg (met inmiddels dertien verliespunten voor Ajax), maar nog altijd heeft Keizer zijn vaste opstelling nog niet gevonden. Wekelijks wordt de opstelling op een aantal posities veranderd, wegens blessures of omdat de trainer zoekende blijft.

"Vastigheid is wel belangrijk. Daardoor komen er automatismen en wordt alles wat makkelijker. Aan de andere kant hebben we hier de hele week samen op getraind", aldus Schöne. "Het is te makkelijk om de schuld te geven aan een gebrek aan vastigheid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl