Dortmund redt mede dankzij videoref punt tegen tiental Leverkusen

In duels waarin de video-arbiter een belangrijke rol speelde, heeft Borussia Dortmund met 1-1 gelijkgespeeld tegen Bayer Leverkusen en Bayern München met 3-1 gewonnen van Hannover 96.

Peter Bosz

Trainer Peter Bosz heeft met Borussia inmiddels tien Bundesligaduels op rij niet gewonnen. Dat hij nu een punt pakte was deels te danken aan de videoref.

Na een charge op Gonzalo Castro kreeg Wendell van Leverkusen op slag van rust in eerste instantie geel, maar na bestudering van de beelden werd dat rood.

Het stond op dat moment 1-0, dankzij een treffer van Kevin Volland uit een counter. Na rust drong Dortmund aan en Andriy Yarmolenko schoot de 1-1 binnen. Kort voor tijd miste de ingevallen André Schürrle een grote kans op 1-2.

Kingsley Coman

Bij Bayern München tegen Hannover deed het 'videomoment' zich ook voor bij een 1-0 stand. Lewandowski dacht de 2-0 te hebben gemaakt, maar uit de beelden bleek dat hij buitenspel stond. Bij de aanval die meteen volgde, kreeg Hannover een penalty.

Niclas Füllkrug schoot raak, maar omdat een handvol spelers te vroeg was ingelopen,moest hij opnieuw aanleggen. Nu stopte keeper Sven Ulreich zijn inzet.

Voor rust kopte Charlison Benschop (oud-RKC en oud-AZ) alsnog de 1-1 binnen. Na rust voerde Bayern de druk op en was het wachten op de verdiende 2-1. Die kwam toen Kingsley Coman de bal controleerde en hard en hoog raak schoot .Vanaf de stip tekende Robert Lewandowski nog voor 3-1.

Leipzig krijgt klop

RB Leipzig, de nummer twee in de Bundesliga, kreeg met maar liefst 4-0 klop bij Hoffenheim. Serge Gnabry maakte er twee voor de thuisploeg.

Het gat tussen koploper Bayern en Leipzig liep daarom op tot zes punten.