NOS
NOS VoetbalAangepast

'Dortmund doet er alles aan om Bosz binnenboord te houden'

Peter Bosz zal blij zijn dat in Duitsland niet zo'n ontslagcultuur heerst als in bijvoorbeeld Italië. Zijn ploeg Borussia Dortmund is al zes competitieduels zonder overwinning en is na het bizarre gelijkspel tegen Schalke 04 zelfs afgezakt naar de vijfde plaats in de Bundesliga. Toch mag Bosz (voorlopig) aanblijven als trainer.

In het Sportforum is de toekomst van de trainer bij de Duitse topclub één van de gespreksonderwerpen.

"Als je dieper in die club kijkt, kun je zien dat ze er alles aan doen om Bosz binnenboord te houden", aldus AD-journalist Sjoerd Mossou. Hij refereert daarbij vooral aan de chaos in de laatste periode van Thomas Tuchel, de voorganger van Bosz.

"Tuchel heeft de sinaasappel tot het laatste druppeltje uitgeknepen. Daar werden ze op het laatst helemaal gek van. Tuchel was iemand die met slaande deuren vertrok. Hij was én sociaal én in de communicatie niet sterk. Er was de club veel aan gelegen dat er een soort rust komt en blijft. Dat is één van de redenen dat Bosz er nu nog zit. En daarom zat Dortmund er flink mee in de maag dat de resultaten slecht waren."

NOS-commentator Jeroen Elshoff is voorstander van de keuze om Bosz de tijd te geven. "Hij doet precies wat hij je vraagt als het gaat om het inbouwen van de speelstijl, dus waarom zou je hem eruit gooien? Al ben ik wel benieuwd of ze na een nederlaag bij Leverkusen, en daarna tegen Real Madrid, nog steeds zo sterk in hun schoenen staan en hem laten zitten."

FC Hollywood

Mossou: "Druk heb je bij elke club, maar met de voorgeschiedenis van Dortmund heeft Bosz meer krediet dan hij in een normale of abnormale situatie zou hebben gehad."

"Dortmund is geen FC Hollywood, daar staan ze ook niet om bekend", voegt Bart Vlietstra, journalist bij onder andere De Volkskrant, nog toe.

'Dortmund doet er alles aan om Bosz binnenboord te houden'

Aan tafel gaat het natuurlijk ook over de eredivisie. Wat zijn vader nooit lukte in een Ajax-shirt, deed de 18-jarige Justin Kluivert afgelopen weekend wel: een hattrick maken. De aanvaller was de gevierde man na de 5-1 thuiszege op Roda JC.

"We snakken naar nieuw, fris talent en daar kun je Kluivert wel toe rekenen. Al ga ik nu niet suggereren dat het een nieuwe wereldtopper is. We moeten niet heel opgewonden doen na een hattrick tegen Roda JC", is Mossou voorzichtig.

Momentvoetballer

"Een ontwapenende, grappige en leergierige jongen", vertelt Vlietstra over Kluivert. "Echt een momentvoetballer. Tegen Feyenoord vorig seizoen was hij fantastisch, voor de rest valt het best tegen. Hij heeft in een behoorlijk dal gezeten."

Elshoff: "De eredivisie is dusdanig gezakt in niveau, dat we niet meer kunnen bepalen hoe dat internationaal zit. Misschien kan dat alleen als iemand veertig goals maakt en twintig assists geeft in een seizoen."

'We moeten niet opgewonden doen na een hattrick tegen Roda JC'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl