In Honduras is het al dagen onrustig
NOS Nieuws

Avondklok vanwege verkiezingsgeweld in Honduras

De regering van Honduras heeft een avondklok ingesteld vanwege de rellen die zijn uitgebroken na de verkiezingen van vorig weekend. De komende tien dagen mogen Hondurezen niet de straat op tussen 18.00 en 06.00 uur.

Sinds de presidentsverkiezingen van zondag is nog altijd onduidelijk wie heeft gewonnen: zittend president Hernandez of zijn rivaal, tv-presentator Nasralla. Beide kandidaten hebben de overwinning opgeëist, maar het tellen is nog niet klaar.

Vanwege het uitstel van de uitslag zijn aanhangers van de oppositie de straat op gegaan. De afgelopen dagen kwam het daarbij tot ongeregeldheden. De betogers staken auto's in brand en gooiden met stenen naar de politie, die antwoordde met traangas en waterkanonnen.

Uitzondering

Gisteravond waren er opnieuw rellen in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa. Daarbij viel zeker één dode en raakten meerdere mensen gewond.

De avondklok moet voorkomen dat de zaak verder escaleert, zegt de regering. Wie 's avonds of 's nachts toch op straat wordt aangetroffen, wordt opgepakt. Een uitzondering geldt voor onder anderen politici, journalisten en artsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl