NOS NieuwsAangepast

Geen een-op-een-auditie meer bij Kemna Casting, en zéker niet thuis

Kemna Casting, het grootste castingbureau van Nederland, heeft een uitgebreide gedragscode voor het personeel opgesteld om ongewenste intimiteiten en andere vormen van wangedrag tegen te gaan. Zo moeten er bij een casting of een screentest buiten de acteur altijd zeker twee mensen aanwezig zijn. Naast de casting-director kan dat een cameraman of regisseur zijn, of de agent van de acteur.

De reden voor het opstellen van het protocol zijn klachten van acteurs die hebben geleid tot het beëindigen van de samenwerking met casting-director Job Gosschalk en het op non-actief zetten van een medewerker van het bureau vanwege seksueel wangedrag.

Uit de kleren

Om wantoestanden te voorkomen, geldt bij Kemna voortaan dat een auditie of screentest in beginsel alleen nog maar wordt gehouden in de auditieruimte op het kantoor. Gosschalk erkende vorige maand dat hij bij hem thuis een-op-een-castings deed en dat hij acteurs vroeg zich uit te kleden.

Over dat laatste staat in het nieuwe protocol dat het vooraf schriftelijk moet worden vastgelegd als het voor een auditie nodig is dat een acteur of actrice helemaal of gedeeltelijk uit de kleren moet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl