Karim El Ahmadi in actie tijdens de oefeninterland tegen Oranje in mei van dit jaar ANP

Marokko is dus gekoppeld aan Portugal, Spanje en Iran tijdens de WK-loting. Feyenoorder Karim El Ahmadi spreekt van "een hele pittige, maar ook mooie loting. Ik kijk vooral uit naar het duel met Spanje."

De Marokkaanse bondscoach Hervé Renard denkt dat het eerste duel met Iran cruciaal zal zijn. "Als we die niet winnen wordt het nog lastiger dan de poule nu al is."

Yassin Ayoub behoort nog niet tot het Marokkaanse keurkorps, maar bondscoach Renard zegt de middenvelder van FC Utrecht wel te volgen. Ayoub: "Het zou prachtig zijn om tegen mijn idool Andres Iniesta te mogen spelen. Iedereen die zegt dat hij te oud is heeft er geen verstand van."

Denemarken - Peru

Twee andere Feyenoorders, Nicolai Jørgensen en Renato Tapia treffen elkaar mogelijk tijdens Denemarken - Peru. Beide landen zijn ingedeeld bij Frankrijk en Australië.

De Deen Jørgensen: "Het is speciaal dat je elkaar als teamgenoten op een WK kunt treffen. Frankrijk is natuurlijk de favoriet in onze poule, maar de strijd om de tweede plaats ligt wat mij betreft helemaal open. Normaal gesproken hebben we met Denemarken niet zoveel geluk met lotingen, maar deze had een stuk slechter gekund."

Peru wil vlammen

Renato Tapia denkt er hetzelfde over: "Frankrijk wordt erg zwaar, maar tegen Denemarken en Australië hebben we zeker een kans. Na 36 jaar afwezigheid willen we graag aan de wereld laten zien wat we kunnen.'' Peru is er voor het eerst bij op een eindronde sinds 1982.

Iran

Marokko treft dus ook het Iran van Alireza Jahanbakhsh. De AZ-aanvaller zegt: "Ik kijk uit naar het WK, hopelijk kunnen we wat moois laten zien in Rusland.''

De Iraanse Heerenveen-aanvaller Reza Ghoochannejhad hoopt dat Iran zich op de kaart kan spelen. "Wij worden als een outsider gezien, maar men moet niet vergeten dat wij na Rusland en Brazilië als eerste geplaatst waren voor het WK. We gaan heel veel mensen verrassen."

Ayoub hoopt op WK-ontmoeting met idool Iniesta
Moetko: Rusland is klaar voor miljoenen supporters
Marokkaanse coach: duel met Iran is cruciaal

STER reclame