Wereldkampioen Duitsland begint zijn WK op 17 juni 2018 met een wedstrijd tegen Mexico. De openingswedstrijd van het WK in Moskou, op 14 juni, gaat tussen Rusland en Saudi-Arabië. Dat heeft de loting in het Kremlin in Moskou uitgewezen.

Europees kampioen Portugal trapt op 15 juni af met een duel met Spanje. Ook Marokko en Iran zitten in deze groep.

Diego Maradona trekt Spanje AFP

België heeft met Engeland een lastige tegenstander getroffen, maar zal blij zijn met Tunesië en Panama in groep G.

IJsland, de Europese verrassing, speelt de eerste WK-wedstrijd uit zijn geschiedenis tegen Argentinië. Verder treffen de IJslanders Nigeria en Kroatië. Opvallend is dat Argentinië en Nigeria elkaar voor de vijfde keer op een WK zullen ontmoeten. De Nigerianen verloren alle vorige duels.

De uitslag van de loting:

De volledige groepsindeling NOS

De ceremonie in het Kremlin begon met een korte toespraak van de Russische president Vladimir Poetin en FIFA-topman Gianni Infantino. Daarna bracht de Duitse wereldkampioen Miroslav Klose, topschutter aller tijden op het WK, de wereldbeker binnen.

FIFA-topman Gianni Infantino en de Russische president Vladimir Poetin AFP

De loting werd gepresenteerd door de voormalige Engelse topspits Gary Lineker en de Russische sportjournaliste Maria Komandnaja. Bij het trekken van de balletjes kregen ze hulp van Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafú, Fabio Cannavaro, Diego Forlán, Carles Puyol, Nikita Simonjan én Diego Maradona.

De Argentijnse voetballegende miste donderdag nog de generale repetitie voor de loting vanwege een schouderblessure. Vandaag was Maradona echter fit genoeg om zijn bijdrage te leveren.

STER reclame