Willem-Alexander en Máxima komen aan op Sint-Eustatius ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn aangekomen op Sint-Eustatius. Het koninklijk paar bezoekt de komende drie dagen de Bovenwindse Eilanden om te kijken hoe het gaat met de wederopbouw na orkaan Irma.

Op de luchthaven werden de koning en koningin ontvangen door plaatsvervangend gezaghebber Julian Woodley en staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die is al drie dagen in het Caribisch gebied.

De koning en koningin bezoeken vandaag onder meer een producent van zonne-energie en bewoners van huizen die door Irma beschadigd zijn geraakt. Ook hebben ze een gesprek met vertegenwoordigers van verschillende organisaties.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken Sint-Eustatius

Later vandaag vliegen ze door naar Saba. Daar wonen ze de lokale feestdag Saba Day bij. Zaterdag staat een bezoek aan Sint-Maarten gepland. Dat werd het hardst getroffen door Irma. Kort na de orkaan ging de koning al naar het eiland om zelf de verwoesting te zien.

De Nederlandse regering trekt 550 miljoen euro uit voor de wederopbouw van Sint-Maarten. Voor orkaanschade op Saba en Sint-Eustatius is in totaal 67 miljoen beschikbaar.

STER reclame