Een voorbeeld van hoe de Amsterdam Arena eruit zou kunnen zien wanneer het is omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena
NOS VoetbalAangepast

Openingswedstrijd EK voetbal 2020 mogelijk in Amsterdam

Amsterdam is kandidaat voor de openingswedstrijd van het EK voetbal in 2020. Het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond UEFA beslist volgende week donderdag in welke stad het eerste duel van het toernooi plaatsvindt. Ook Brussel, Glasgow, Rome en Sint-Petersburg zijn in de race.

Het was de bedoeling het openingsduel in de Europese hoofdstad Brussel te spelen, maar omdat de bouw van een nieuw stadion door juridische problemen nog niet is begonnen, is het de vraag of Brussel speelstad blijft.

UEFA viert feest

Vanwege het 60-jarige bestaan van de UEFA wordt het EK in 2020 in dertien Europese landen gespeeld. Ook Amsterdam is een van de speelsteden. Een achtstefinaleduel en drie groepswedstrijden staan in de Arena op het programma.

Als het Nederlands elftal zich plaatst voor het EK, speelt het twee 'thuiswedstrijden' in de hoofdstad. In Amsterdam ondergaat de Arena, die vernoemd gaat worden naar Johan Cruijff, zowel van binnen als van buiten momenteel een grondige opknapbeurt. Die verbouwing kost naar verluidt zo'n 50 miljoen euro.

De halve finales en finale van het EK 2020 zijn al toegewezen aan de Londense voetbaltempel Wembley.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl