Juan Antonio Pizzi
NOS VoetbalAangepast

Niet Van Marwijk, maar Pizzi met Saudi-Arabië naar WK

Juan Antonio Pizzi mag toch afreizen naar het WK in Rusland. De 49-jarige Argentijn liep kwalificatie mis met Chili, maar is nu aangesteld als bondscoach van Saudi-Arabië.

Pizzi is de opvolger van zijn landgenoot Edgardo Bauza, die het slechts twee maanden volhield. Na twee verloren oefenduels moest hij zijn koffers weer pakken.

Als opvolger van de veelgeprezen Jorge Sampaoli had Pizzi met Chili in 2016 de Copa América gewonnen. In de WK-kwalificatie eindigde het land echter als zesde in de Zuid-Amerikaanse groep. De ploeg, met daarin sterren als Arturo Vidal en Alexis Sánchez, liep op doelsaldo een plek in de play-offs mis.

Geen Van Marwijk

Na het ontslag van Bauza praatte de Saudische bond ook nog even met Bert van Marwijk. De oud-bondscoach van Oranje had met het land WK-kwalificatie afgedwongen, maar kon geen akkoord bereiken met de bond over een nieuw contract.

De Saudi's kwamen met allerlei eisen waar Van Marwijk niet aan wilde voldoen en andersom kreeg hij zijn zin niet bij de samenstelling van zijn staf. Vorige week liepen onderhandelingen over een terugkeer van Van Marwijk om dezelfde redenen stuk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl