Getty Images
NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk keert niet terug bij Saudi-Arabië

Bert van Marwijk is door de voetbalbond van Saudi-Arabië benaderd om terug te keren als bondscoach, maar gaat niet op dat aanbod in.

Van Marwijk leidde de Saudi's begin september voor het eerst sinds twaalf jaar naar het WK, maar kwam daarna niet tot overeenstemming met de bond over een nieuwe verbintenis. Edgardo Bauza volgde hem op, maar de 59-jarige Argentijn werd woensdag na vijf duels aan de kant gezet.

"Ik ben inderdaad benaderd door de federatie. Ze wilden me alsnog hebben, maar ik had nog steeds hetzelfde eisenpakket. Ik wil zelf mijn staf kunnen samenstellen. Daar zijn we niet uitgekomen", laat Van Marwijk weten.

"De spelers hebben me wel steeds gebeld en vertelden dat het verkeerd ging. Voor hen, maar ook voor mijn staf is het vervelend dat we niet naar het WK gaan. Dat had iedereen wel verdiend. Maar het boek is nu definitief dicht voor mij."

AFP
Edgardo Bauza in zijn tijd als bondscoach van Argentinië

Bauza: vijf wedstrijden, drie nederlagen

Onder Bauza, die dit jaar ook al als bondscoach vroegtijdig vertrok bij Argentinië en de Verenigde Arabische Emiraten, verloor Saudi-Arabië drie keer.

Het land ging met Bauza op de bank onderuit in oefenwedstrijden tegen Ghana, Portugal en Bulgarije. Van Jamaica en Letland werd wel gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl