NOS VoetbalAangepast

Oranjevrouwen willen successeizoen met gerust hart afsluiten

Na twee gewonnen duels staat het Nederlands vrouwenelftal er riant voor in de WK-kwalificatie, maar om het toch al zo succesvolle jaar met een extra goed gevoel af te sluiten, wil de Europees kampioen vanavond ook Ierland verslaan.

Oranjevrouwen willen jaar met positief gevoel afsluiten tegen Ierland

"Als je wint, ga je het nieuwe jaar in als koploper. Dat geeft wel een positief gevoel naar 2018 toe", zegt centrale verdedigster Stefanie van der Gragt, die in het vorige gewonnen kwalificatieduel tegen Slowakije (0-5) twee keer scoorde. De volgende WK-kwalificatiewedstrijd is pas in april volgend jaar.

Oranje is al koploper

Oranje is dankzij de twee overwinningen met zes punten én een uitstekend doelsaldo (6 doelpunten voor, 0 tegen) koploper in groep drie. De op papier grootste concurrent van Nederland, Noorwegen, werd in de eerste wedstrijd nipt met 1-0 verslagen.

Is Oranje bij winst tegen Ierland dan al bijna zeker van deelname aan het WK in Frankrijk? Nee, meent Daniëlle van de Donk, die niet te hard van stapel wil lopen. "We kunnen wel zeggen dat we het onszelf dan makkelijker maken, maar veilig zijn we natuurlijk nog niet. Ik vind dat je dan ook door moet pakken en alles moet blijven winnen. Ik ben wel heel blij dat we nul tegengoals hebben. Daar halen we alleen maar meer zelfvertrouwen uit."

Bondscoach Sarina Wiegman verwacht vanavond een lastige wedstrijd in Nijmegen. Ierland heeft ook de eerste twee duels gewonnen en staat tweede in de poule.

"Het is een heel stugge, maar ontzettend enthousiaste ploeg. Je merkt dat al onze tegenstanders onderling wel proberen te voetballen, maar als ze tegen ons spelen, worden ze ineens verdedigend. Ik verwacht nu dan ook veel lange ballen. Ierland is een ploeg die echt op de oude Britse manier speelt", aldus Wiegman.

De Oranjevrouwen kunnen in het Goffertstadion in ieder geval rekenen op meer publiek dan in Slowakije. De wedstrijd is uitverkocht, terwijl er vorige week in Senec niet meer dan driehonderd mensen op de tribune zaten.

"Gelukkig hebben we nu weer de volle support. Dat geeft veel energie. Een soort voortzetting van het EK-gevoel. Dat is een heel fijn gevoel, maar gelukkig winnen we ook nog met 5-0 als er niemand op de tribune zit", lacht Van de Donk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl