Prins Harry was vanaf het eerste moment dat hij de Amerikaanse actrice Meghan Markle zag, ervan overtuigd dat zij zijn vrouw moest worden. "She was the one", zei hij in hun eerste gezamenlijke interview bij de BBC.

De twee, van wie vandaag bekend werd dat ze gaan trouwen, zeiden in het interview dat ze elkaar hebben ontmoet tijdens een blind date:

Harry en Meghan: romantisch aanzoek

Het was een voorstel van een wederzijdse kennis, van wie ze de naam niet wilden noemen. Ze wisten destijds vrijwel niets van elkaar. Tijdens een korte vakantie in Botswana leerden ze elkaar beter kennen.

Prins Harry zei dat hij en Meghan ongelooflijk snel verliefd op elkaar zijn geworden. Dat bewees volgens hem dat de sterren gunstig stonden voor hen.

Prinses Diana

Volgens Harry zou zijn moeder Diana het volledig eens zijn geweest met zijn keuze en hij is ervan overtuigd dat Meghan en zij elkaars beste vriendinnen zouden zijn geworden.

Harry heeft de actrice eerder deze maand in Londen om haar hand gevraagd. Hij is voor haar op zijn knieën gegaan, zo vertelden ze, samen op een beige bank, hand in hand, dicht tegen elkaar aan.

Het aanzoek kwam voor Meghan op een onverwacht moment, bij hem thuis op Kensington Palace, terwijl ze kip aan het braden waren. "Het was een geweldige verrassing, zo lief, en zo vanzelfsprekend en heel romantisch."

Volgens Harry kon ze niet wachten om haar ja-woord te geven: "Ze liet me niet eens uitpraten en vroeg: kan ik al ja zeggen?" Daarna gaf hij haar de ring.

Diamanten

Prins Harry heeft de gouden ring zelf ontworpen. Daarin zijn twee diamanten verwerkt die ooit van prinses Diana zijn geweest, Harry's moeder die overleed toen hij 12 was. In het midden van de ring zit een diamant uit Botswana, waar de prins vaak komt.

BBC-interviewster Mishal Husain vroeg Meghan Markle ook naar de reacties die de afgelopen tijd zijn losgekomen op haar achtergrond. Meghan, dochter van een zwarte moeder en een witte vader, zei dat ze niet was voorbereid op de enorme media-aandacht. De opmerkingen over haar gemengde achtergrond noemde ze "ontmoedigend". Ze zegt dat ze als stel met veel wantrouwen werden benaderd en dat ze al snel had besloten er niets meer over te lezen.

Prins Harry en Meghan Markle willen in het voorjaar trouwen. Ze gaan wonen op Kensington Palace.

Eerder vandaag reageerden Britten en Amerikanen opgetogen op het nieuws van de verloving:

'Geweldig dat ze Amerikaanse is'

STER reclame