NOS VoetbalAangepast

Herstelde Ogbeche neemt Ronaldo als voorbeeld

Ogbeche haalt kracht uit verhaal Ronaldo

Bij Cambuur scoorde de Nigeriaanse spits Bartholomew Ogbeche aan de lopende band. Maar na zijn overgang naar Willem II, in januari 2016, zat hij meer in de lappenmand dan dat hij op het veld stond. Nadat hij vorige week al wist te scoren tegen Sparta, was hij zondag liefst drie keer trefzeker in het uitduel met VVV-Venlo. Ogbeche is terug.

"Ik heb lang aan de kant gestaan, zo'n acht, negen maanden. Die waren echt moeilijk voor mij. Ik ben de club en de technische staf dankbaar, omdat ze mij in die periode kracht hebben gegeven", vertelde Ogbeche na afloop van die wedstrijd, nog vol adrenaline.

Een dag later kijkt hij in gesprek met NOS-verslaggever Matthijs Weststrate in alle rust terug op die zware periode. Hij raakte geblesseerd op 15 januari van dit jaar in het duel met NEC.

"Mijn seizoen was meteen klaar. Het was mijn kruisband. Ik moest er keihard voor werken om terug te komen. Fysiek is één ding, maar mentaal is het ook moeilijk."

Ronaldo

Waar Ogbeche kracht uit haalde was het verhaal van Ronaldo. De Braziliaanse ex-spits van PSV raakte in zijn carrière in totaal drie keer zwaar geblesseerd aan zijn kruisband.

"Iedereen kent het verhaal van Ronaldo", zegt Ogbeche. "Ook hij raakte geblesseerd aan zijn kruisband. Hij kwam terug en werd Wereldvoetballer van het Jaar. Ik denk dat als ik mentaal sterk ben, ik ook terug kan komen als een betere speler", aldus Ogbeche.

1996: openhartige Ronaldo werkt aan herstel bij PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl