Fran Sol en Bartholomew Ogbeche

Hattrick Ogbeche redt punt Willem II bij VVV-Venlo

Willem II heeft op het nippertje een punt gepakt in de uitwedstrijd bij VVV-Venlo. De Tilburgers kwamen dankzij het derde doelpunt van Bartholomew Ogbeche ver in blessuretijd pas langszij.

VVV kreeg in de openingsfase direct drie grote kansen. Willem II-doelman Mattijs Branderhorst voorkwam in eerste instantie nog onheil bij de pogingen van Torino Hunte en Ralf Seuntjens, maar capituleerde in de zevende minuut toen Vito van Crooy van grote afstand met links uithaalde.

Voor rust kreeg VVV nog een handvol kansen, maar benutte die niet. Aan de andere kant werd een kopbal van Fran Sol gestopt.

Na rust kwam VVV al snel op 2-0 dankzij Damian van Bruggen. Ogbeche verkleinde daarna met zijn eerste doelpunt de achterstand van Willem II maar zag vervolgens hoe VVV tien minuten later weer uitliep. Clint Leemans benutte een penalty.

Daarna nam Ogbeche het heft in handen. Hij kopte de 3-2 in en tikte in de extra tijd binnen uit een voorzet van Ismail Azzaoui.

Met zijn hattrick voorkwam de spits van Willem II hoogstpersoonlijk de eerste overwinning van VVV in zes duels.

Vito van Crooij wordt gefeliciteerd met de 1-0
    Willem II-keeper Mattijs Branderhorst kan 1-0 niet voorkomen
    Damian van Bruggen (l) zette VVV op 2-0
    VVV-trainer Maurice Steijn baalt van het gelijkspel

Toch vond Ogbeche na de wedstrijd dat hij helemaal geen hattrick had gemaakt. "Ik zou het eerste doelpunt aan Ismail Azzaoui geven. Ik raak de bal wel met mijn linkervoet, maar het was een inzet van Azzaoui", aldus de eerlijke Nigeriaan.

De aanvaller stond de pers met een grote glimlach te woord. "Ik heb lang aan de kant gestaan, zo'n acht, negen maanden. Die waren echt moeilijk voor mij. Ik ben de club en de technische staf dankbaar, omdat ze mij in die periode kracht hebben gegeven."

Ogbeche raakte in januari zwaar geblesseerd toen hij in de thuiswedstrijd tegen NEC de voorste kruisband van zijn linkerknie scheurde.