Djordy Latumahina
NOS NieuwsAangepast

Tweede vermoedelijke schutter van 'vergismoord' in parkeergarage gepakt

De Amsterdamse politie heeft een man gearresteerd die mogelijk de tweede schutter was bij een geruchtmakende 'vergismoord' in oktober vorig jaar. In een parkeergarage in Amsterdam werd toen de 31-jarige deejay Djordy Latumahina doodgeschoten. Eén schutter is al eerder opgepakt. Het waarschijnlijke doelwit van de daders was een drugshandelaar.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden twee weken geleden beelden uitgezonden van de vermoedelijke tweede schutter, die inmiddels dus is opgepakt. De politie wil over hem alleen kwijt dat het een blonde man is uit de omgeving van Amsterdam.

Latumahina werd doodgeschoten toen hij zijn auto parkeerde in de garage onder zijn huis op het Koningin Wilhelminaplein. In de garage stond eenzelfde type auto, van een drugshandelaar.

Dochtertje

De vriendin van Latumahina raakte bij de schietpartij zwaargewond. Hun dochtertje van 2 werd net niet geraakt.

Morgen is er in de zaak een pro-formazitting van de rechtbank. De rechtszaak tegen in ieder geval zes mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord begint vermoedelijk in het voorjaar. Onder hen zijn volgens het OM twee broers die de liquidatie hebben voorbereid, een schutter, twee autodieven en de bestuurder van de vluchtauto. Die auto werd niet ver van de parkeergarage uitgebrand teruggevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl